Eğitim Programımız

Eğitim Programımız

Eğitim Programımız

07.02.2023 145

Tatbikat İlkokulu

Eğitim Programı

Okulumuzun hedefi; yeni okul öncesi ve  ilk öğretim programına uygun olarak tüm sınıflarımızda, çalışarak başarabileceğine inanan, özgüveni yüksek, başarılı ve saygın eğitim öğretim başarıları elde etmek  için çalışan öğrenciler yetiştirmektir. Okulumuzda eğitim ve öğretim programları oluşturulurken ileriye dönük eğitim programıda sistemimize dahil edilir. Okulumuzda bütünsel öğrenme ,kültürler arası farkındalık ve öğrenilen bilgilerin paylaşma ve ifade etmede önemlidir. Öğrencilerin entelektüel, sosyal, duygusal ve fiziksel esenliğine bütünsel olarak yaklaşılır.  Öğrencilerin geleceğe dönük eylemlerinde sorumluluk almaları için ihtiyaç duydukları bilgi, tutum ve becerilerini geliştirir.

Öğrencilerimizi tek tek tanımayı, her yönüyle geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim ortamı yaratmak için çalışıyoruz. Okulumuzda, öğrenen merkezli eğitim-öğretim anlayışı hâkimdir. Buna göre; öğrenciyle uyumlu, gündelik yaşam tecrübeleri ile anlamlı öğrenme fırsatları sunan, bilgiye erişme, yorumlama ve yeniden üretme alışkanlıkları kazandıran, öğrencinin içten katılımını vurgulayan bir eğitim sistemi öne çıkmaktadır.

 

İlkokulumuzda 15   derslik ve  4 anasınıfımız da vardır.Derslerimizde kütüphane, zeka oyunları sınıfı,çok amaçlı salon ve atölye gibi farklı eğitim öğretim ortamlarından da faydalanılmaktadır.Din Kültürü ,Bilişim Teknolojileri ve İngilizce öğretmenlerimiz bulunmaktadır